bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION


    In data de 12.08.1949, in revista "Police Review" aparea un articol semnat cu pseudonimul AYTEE, care sustinea necesitatea infiintarii unei organizatii internationale a politistilor.

   Ideea autorului acestui articol, pe numele sau adevarat ARTHUR TROOP, un sergent de politie, a fost foarte bine primita de politistii din Marea Britanie, dar si din alte tari, europene si africane.

   Ca urmare, la 01.04.1950 s-a infiintat I.P.A. - Sectia Marea Britanie, care era divizata in 7 regiuni si era condusa de doi secretari - Arthur Trooper si Alfred Fisher. Prima deviza a asociatiei a fost SERVICE THROUGH FRIENDSHIP (Servicii prin prietenie). Ulterior, deviza a fost tradusa in esperanto - limba internationala, iar textul SERVO PER AMIKECO a ramas de atunci deviza oficiala a asociatiei.

   Cateva luni mai tarziu a fost create sigla I.P.A. (o stea care are incorporat un glob, cuvintele International Police Association scrise in jurul acestuia, o mica panglica in partea inferioara cu motto-ul Servo Per Amikeco, iar pe lateral s-au adaugat lauri) precum si Statutul I.P.A. care, in mare parte, a ramas neschimbat pana azi.

   Dupa infiintarea sectiei britanice, multi politisti din Olanda, Belgia, Norvegia, Danemarca si Franta s-au inscris ca membri ai acestei sectii, pana la infiintarea unor sectii nationale proprii.

   Treptat, crescand numarul de sectii nationale si de membri, au aparut si alte insemne specifice : imnul international, aprobat de al III-lea Congres International de la Stuttgart si semnul distinctiv de Casa I.P.A. folosit in present pe fatada tuturor caselor asociatiei.

   In prezent, International Police Association este cea mai mare asociatie mondiala de acest tip, avand sectii nationale in 60 de tari si peste 300.000 de membri. Iar dovada importantei, a influentei sale pozitive este chiar existenta unui reprezentant permanent al sau la O.N.U. si in Consiliul Europei.

   International Police Association are la baza relatiile de prietenie si intrajutorare intre membrii fortelor de ordine din toata lumea. Ea ca scop stabilirea, intre membrii sai, a unor legaturi de prietenie si colaborare internationala, favorizarea schimbului de experienta profesionala, promovarea respectului fata de lege si ordine, promovarea schimburilor si intalnirilor internationale intre membrii sai si familiile acestora. Este o organizatie independenta care reuneste, fara deosebire de grad, functie, sex, rasa, culoare, limba sau religie, membri ai structurilor militare si civile ce indeplinesc misiuni de politie, in activitate sau in rezerva.

   Ea este condusa de un Birou Executiv Permanent, ajutat de Birouri Nationale existente in fiecare tara membra. Biroul Executiv Permanent al I.P.A. conduce activitatile asociatiei, pentru aplicarea hotararilor Consiliului Executiv International. Membrii sai sunt alesi la Congresul International I.P.A. pentru un mandat de trei ani. Pe durata mandatului, membrii Biroului Executiv Permanent sunt obligati sa fie independenti fata de Sectiile Nationale din care provin si sa actioneze numai in interesul asociatiei internationale.

   Biroul Executiv Permanent, care functioneaza la Nottingham, Anglia, este compus dintr-un presedinte, trei vicepresedinti, un secretar general international, un secretar general adjunct, un trezorier international si un trezorier adjunct.

   Componenta sa actuala, in urma celui de-al XVII-lea Congres International de la Ljubljana (Slovenia, 2006) este urmatoarea :

presedinte - Michael ODYSSEOS (Cipru);
vicepresedinti - Daniel CONDAMINAS (Franta)
 - Signe JUSTESEN (Danemarca)
 - Julianna PAPNE VEGSO (Ungaria);
secretar general international - John WAUMSLEY (Marea Britanie);
secretar general adjunct - Georgios KATSAROPOULOS (Grecia);
trezorier international - Pierre-Martin MOULIN (Elvetia);
trezorier adjunct - Romain MINY (Luxemburg).